U subotu, 22. veljače 2025., učenici smjera Komercijalist i djelatnici naše škole otputovali su u Austriju, u posjet tvornici čokolade „Zotter“. U tvornici čokolade najprije su pogledali film o uzgoju kakaa u različitim dijelovima svijeta iz kojih Zotter nabavlja svoju sirovinu, a potom je slijedila degustacija oko tristo vrsta čokolada. Čokolade su prezentirane na različite načine, a posebno zanimljiv nam je bio robot koji dodaje čokoladu. Tijekom degustacije mogli smo vidjeti i sam proces proizvodnje čokolade, od lomljenja zrna kakaa pa do pakiranja. U sklopu ovog pogona nalazi se i zanimljivo „groblje čokolade“ u kojem su „pokopani“ svi oni okusi čokolade koji nisu bili uspješni na tržištu. Osim toga, imali smo prilike vidjeti i različite životinje, a među njima i nama egzotične nojeve, bizone i ljame. Nakon što smo se najeli čokolade i kupili zalihe za ponijeti kući, autobusom smo dalje otputovali do sat vremena vožnje udaljenog Graza. Naš vodič Igor proveo nas je najzanimljivijim dijelovima grada i doveo do brda Schlossberg, u samom centru. Ovo 100m visoko brdo neki su osvojili pješice, prešavši oko 300 stepenica, a neki su se na Schlossberg popeli liftom. Spuštanje sa Schlossberga moguće je i bilo i toboganom, što su najhrabriji i napravili. Slobodno vrijeme proveli smo u šetnji Grazom i uz pokoju porciju bečke šnicle, a bonus ovom izletu bio je i susret s poznatim glazbenim zvijezdama iz grupe Vatra i Pavel.