preskoči na sadržaj

Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška

Login
Projekti

ŠKOLSKI RADIO - EMISIJA SIJEČANJ

ŠKOLSKI RADIO - VALENTINOVO

Izreka dana
 
Vodič za fakultete

Pomorski fakultet u Rijeci

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 6. 2012.

Ukupno: 431977
Ovaj mjesec: 2646
Ovaj tjedan: 20
Danas: 20
Popis udžbenika šk. god. 2020/2021

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

SAVJETI PEDAGOGA

Zaštita privatnosti

ZAVRŠNI RAD

UPUTE ZA IZRADU:

Upute za pisanje završnog rada

Pronalazak literature

POPIS TEMA:

ELEKTRO SMJER:

KOMERCIJALNI SMJER:

VREMENIK IZRADE

RASPORED OBRANE

POVJERENSTVO ZA OBRANU

VJEŽBENIČKE TVRTKE

VT VINALIS d.o.o (osnovana rujan 2017.)

https://vt-vinalis.webnode.hr/

VT POZITIVA d.o.o (osnovana rujan 2017.)

VT SLAVONSKA BAJKA d.o.o (osnovana rujan 2018.)

slavonska.bajkavt@gmail.com

VT E - MINI (osnovana rujan 2018.)

vt.e.mini@gmail.com

DRŽAVNA MATURA

UČENIČKI SERVIS

Vodič za stipendije

vijesti
PROTOKOL O POSTUPANJU U SLUČAJU POTRESA
Sanja Müller-Zoričić / datum: 19. 1. 2021. 13:00

Poštovani učenici, nastavnici i roditelji, 

Elektrotehnička i ekonomska škola u kojoj se održava nastava sigurna je od potresa kakvi su se dogodili u našoj zemlji. Ne očekujemo većih problema od onih koji su se događali, no uvijek moramo postupati odgovorno prema sebi i drugima. 

Stoga je posebno važno da proučite Provedbeni plan evakuacije u slučaju potresa u našoj školi. Strah je u takvim situacijama sasvim razumljiv, ali im je bitno naglasiti da trebaju ostati što mirniji i disciplinirani te slušati upute svojih nastavnika kako bi se izbjegla panika. 

Zbog toga ćemo u našoj školi organizirati evakuacijske vježbe kako bismo što bolje uvježbali protokol i načine postupanja te time izbjegli eventualne negativne posljedice koje bi se mogle dogoditi u slučaju stvarne situacije potresa.

Osim Protokola kao pomoć i edukaciju imamo i brošuru Državne uprave za zaštitu i spašavanje  kao i publikacija Poliklinike za zaštitu i spašavanje djece i mladih Grada Zagreba ”DJECA I OBITELJ PRIJE, TIJEKOM I NAKON POTRESA” .

Zajedničkom podrškom, vježbom i razumijevanjem izbjeći ćemo svaku paniku.

 


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ ZA POPUNU RADNOG MJESTA 19.1.2021.
Sanja Müller-Zoričić / datum: 19. 1. 2021. 11:17

Natječaj za popunu radnog mjesta spremač/ica nalazi se na poveznici.


[OPŠIRNIJE]POČETAK DRUGOG POLIGODIŠTA
Sanja Müller-Zoričić / datum: 17. 1. 2021. 13:38

U Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška drugo polugodište počinje 18. siječnja 2021. te će se nastava  18. – 29. siječnja 2021. organizirati u prijepodnevnoj smjeni. Nastava svim učenicima počinje u 7:00 h (on-line i u školi).

Nastava za 1., 2. i 3. razrede odvijat će se u prijepodnevnoj smjeni on-line, krećemo s B tjednom prema stvarnome rasporedu. 

Nastava za 4. razrede održava se u prostorijama škole u prijepodnevoj smjeni.

Svi su učenici opširnije upute dobili u svojim virtualnim učionicama na Teamsima od ovojih razrednika. Molimo vas pratite i dalje aplikaciju.

Dragi učenici želimo vam puno uspjeha u drugom polugodištu i što raniji povratak u školske klupe.

[OPŠIRNIJE]Čestitka
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 16. 12. 2020. 18:46

Povodom nadolazećih blagdana naši učenici i nastavnici izradili su prigodnu čestitku


[OPŠIRNIJE]Natječaj - Izradite božićnu čestitku
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 16. 12. 2020. 17:37

15.prosinca 2020. godine u 12:00 sati završio je Natječaj koji se odvijao na školskoj razini i u kojemu ste trebali izraditi digitalnu božićnu čestitku. Od 26 pristiglih radova, 2 rada smo morali diskvalificirati.

U Komisiji za odabir najboljeg i najkvalitetnijeg rada bili su nastavnici: Antonija Grozdanović, Ena Javor Kučera te Dinko Pavić. Njihov sastanak odrađen je online putem platforme Teams na način da je svaki nastavnik dodijelio bodove svakom pojedinačnom radu te su se bodovi na kraju zbrojili i donijela se odluka o pobjedniku.

Ovim putem obavještavamo vas da je pobjednik učenik Toni Ruškan iz 3.G razreda koji je na originalan i maštovit način uklopio zanimanja naše škole, logo, glavna obilježja nadolazećih blagdana te sami tekst. Toni je ispunio sve kriterije koji su raspisani natječajem. Njegova čestitka koristit će se ove godine kao službena čestitka škole koja će se slati na adrese partnera, kolega, nastavnika...

Kako je pristiglo više radova nego što smo očekivali, odlučili smo nagraditi još dva rada koja dijele drugo mjesto, a to su rad učenice Melani Posavčević i učenika Filipa Mulca.

Čestitamo dobitnicima!

U videu iznad možete pogledati sve čestitke koje su prošle u uži krug! Stvarno je bilo teško odabrati onu najkreativniju.

Zahvaljujemo se svima na suradnji i nadamo se da ćete sudjelovati i u idućim natječajima koje ćemo vam ponuditi.

Ena Javor Kučera, mag. bibl.


[OPŠIRNIJE]SCHRACK info dan 2020.
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 15. 12. 2020. 18:07

U četvrtak, 10. prosinca 2020. godine, učenici 3.F i 4.F razreda naše škole iz svojih su klupa pratili Schrack Live Infodan 2020., koji se zbog epidemiološke situacije nije mogao odviti na uobičajeni način.

Osnovna tema je bila „Otočni fotonaponski sustav“ s ciljem objašnjenja djelovanja takvog sustava primjenjivog u svakoj obiteljskoj kući.

Ovim putem srdačno zahvaljujemo tvrtki Schrack Technik d.o.o. na nastavku uspješne suradnje te prilici za unapređivanje znanja.

Tekst i fotografije:

Ivan Lozinjak, dipl.ing.el.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o prelasku na nastavu na daljinu
Sanja Müller-Zoričić / datum: 14. 12. 2020. 10:14

Dragi učenici i roditelji,

prema Odluci o organizaciji nastave na daljinu za srednje škole kojima je osnivač Brodsko-posavska županija, od ponedjeljka 14. prosinca do kraja prvog polugodišta 23. prosinca 2020. godine nastava će se održavati na daljinu, odnosno prema modelu C. Kao i u prethodnim takvim situacijama, izvođenje nastave će se realizirati na platformi Teams.

Želimo vam ugodan i uspješan dovršetak prvog polugodišta u online okruženju!


[OPŠIRNIJE]Mjesec borbe protiv ovisnosti
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 12. 12. 2020. 11:07

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti, učenici prvih razreda, izradili su video kolaž. Svojim porukama su pokazali da su svjesni u kakvom vremenu živimo i na kakve izazove nailazimo. Poruke su korisne i zanimljive.

Mira Linjaković,prof. savjetnik

Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška

 


[OPŠIRNIJE]Sveti Nikola
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 8. 12. 2020. 11:29

Našu školu posjetio je i sveti Nikola te razveselio naše učenike i djelatnike malim znakom pažnje. Strogo se pridržavao epidemioloških mjera uz dezinficijens, vizir, masku i rukavice.

„Elektrotehničkom i ekonomskom on šeta, I nitko mu ne smeta. Dezinficijens šprica, poznata mu lica. U obilasku masku nosi, Vizir licu mu prkosi. Rukavice mu uske, Kiruške. To je Nikola Sveti, Koji dobrotom prijeti.“

Ena Javor Kučera, mag. bibl.


[OPŠIRNIJE]Adventski vijenac
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 30. 11. 2020. 10:02
Došašće ili advent je vrijeme pripreme za Božić, dolazak i rođenje Isusa Krista. Obilježava se četiri tjedna prije Božića paljenjem svijeća na adventskom vijencu. Prva svijeća je postilica ili prorokova svijeća te simbolizira nadu i iščekivanje. Druga svijeća je pomirilica ili betlehemska i označava mir. Treća svijeća je pastirska te slavi radost i veselje. Četvrta svijeća je svijeća anđela i donosi ljubav. U holu škole možete pogledati naš ovogodišnji vijenac kojega prati Priča o Četiri svijeće. Svakako preporučujemo da ju pročitate.
Ena Javor Kučera, mag. bibl.

[OPŠIRNIJE]Nagradni natječaj Izradi digitalni straničnik i Razlistaj se!
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 25. 11. 2020. 09:31

S obzirom na epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi, nagradu Gradske knjižnice učeniku Luki Marijanoviću uručili su nastavnici (i mentori) Ena Javor Kučera i Dinko Pavić.

Kao što smo već i napisali, učenik je osvojio 2. mjesto na natječaju Gradske knjižnice Slavonski Brod "Izradi digitalni straničnik i Razlistaj se!".

Još jednom, čestitke Luki i nadamo se da će sudjelovati i na drugim natječajima, a i potaknuti druge učenike da i oni sudjeluju!


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 17. 11. 2020. 23:20

Obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Prigodni program organizirali su profesori Sara Stuburić i Petar Jurišić. Učenica Ines Satinović pročitala je Priču za roditelje Siniše Glavaševića uz pratnju Roberta Lukića na gitari. Zbog epidemioloških mjera ostali učenici i profesori pratili su prijenos programa u svojim učionicama.


[OPŠIRNIJE]GEW – Globalni tjedan poduzetništva
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 17. 11. 2020. 23:06

GEW – Globalni tjedan poduzetništva obilježava se od 16. – 22. studenog 2020. Cilj svih aktivnosti koje se obilježavaju u povodu GEW-a je promocija poduzetništva i poduzetničkog načina razmišljanja. Naša škola od 2009. godine obilježava GEW, obzirom na okolnosti u kojima se nalazi cijeli svijet pa tako i mi, svoje aktivnosti prilagodili smo epidemiološkim mjerama i okvirima u kojima možemo djelovati. Prisjetili smo se aktivnosti koje su bilježile tjedne poduzetništva od 2009. god. i svih onih koji su nam pomogli da ih realiziramo.

Ivana Gajski Berić

 

[OPŠIRNIJE]Festival prava djece
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 17. 11. 2020. 14:56

Učenici 1.E i 1.G razreda pogledali su filmove čiji su autori njihovi vršnjaci, a filmovi su nastali povodom Festivala prava djece. Nakon filmova, sudjelovali su na radionici. Tema je mentalno zdravlje djece i mladih.

"Festival prava djece od prve godine nastoji zagovarati, educirati ali i živjeti participaciju, prvenstveno putem programske aktivnosti „Razgovor počinje filmom“ koja nastoji odgovoriti na potrebe i probleme djece i mladih putem osvjetljavanja gorućih tema kojima se bave odabrani filmovi. " (Izvor: https://festivalpravadjece.com/)


[OPŠIRNIJE]Besplatne zimske radionice za maturante
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 12. 11. 2020. 19:42

Poštovani maturanti,

ovim putem želimo vas izvijestiti kako će Algebra tijekom zimskih praznika (28. i 29. 12.) provoditi besplatne dvodnevne on-line radionice za maturante koje će vam omogućiti stjecanje znanja i vještina relevantnih za razvoj karijera u izazovnim digitalnim vremenima. Prijave traju do 15. prosinca 2020. Na raspolaganju su vam sljedeće radionice:

Radionica izrade Android aplikacija

Radionica razvoja računalnih igara

Radionica etičkog hakiranja

Radionica digitalnog marketinga

Radionica 3D dizajna i animacije

Radionica crtanja i skiciranja portreta

Ispod sadržaja svake radionice možete pronaći tehničke specifikacije koje su vam potrebne, kako biste uspješno mogli pratiti online radionicu.

Rezerviraj svoje mjesto u virtualnoj učionici na vrijeme!

Dobrodošli!

Vaša Algebra


[OPŠIRNIJE]VET WEEK - EUROPSKI TJEDAN STRUKOVNIH VJEŠTINA 9.11. - 13.11.2020.
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 9. 11. 2020. 14:59

Europski tjedan strukovnih vještina je inicijativa koju je stvorila Europska komisija u studenom 2016. Naša škola prepoznala je tu inicijativu kao priliku za promociju zanimanja, projekata, uspjeha, zanimljivosti koje u školi provodimo. U protekle četiri godine u obilježavanje VET WEEK uključili smo i učenike 8. razreda osnovnih gradskih i prigradskih  škola. Ove godine obilježava se 5. Tjedan strukovnih vještina s temom VET for Green and Digital Transitions. Ove godine također uključujemo učenike osnovnih škola, ali uz prilagodbu uvjetovanu epidemijom covid-19. Učenici naše škole pripremili su prezentaciju i kratak film o zanimanjima naše škole te o VET week-u.

Nastavnice Ivana Gajski Berić i Zrinka Ivančić tijekom tjedna sudjelovat će na webinarima koji se organiziraju za strukovne nastavnike na platformi B2Match. Sva događanja i predavanja događaju se u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Ivana Gajski Berić

Zrinka Ivančić


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE VISOKOG UČILIŠTA ALGEBRA
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 29. 10. 2020. 07:38

Uvijek dobro posjećeno predavanje „Pripreme za poslove budućnosti“ ove je godine, zbog epidemioloških mjera, održano online. Predavanje je održao stručni savjetnik iz VU Algebra Zagreb, Milan Dukić, mag. oec.  Učenici su upoznati s tehnologijama koje će oblikovati našu budućnost (3D printeri, autonomna vozila, 3D hologrami, Internet stvari, dronovi, VR…) i pojašnjeno im je  kako nove tehnologije utječu na promjenu potražnje na tržištu rada. Učenici su na primjeru konkretnih zanimanja mogli odgonetnuti radi li se o zanimanjima današnjice ili budućnosti (Inženjer medicinske robotike, Cloud broker, Projektant velikih baza podataka, IoT inženjer…). Na temelju najnovijih podataka učenici su saznali koja su najtraženija zanimanja u Hrvatskoj i koje studije mogu pohađati kako bi se obrazovali za poslove budućnosti.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o rezultatima natječaja od 6. 10. 2020.
Sanja Müller-Zoričić / datum: 27. 10. 2020. 13:19


[OPŠIRNIJE]EU CODE WEEK 2020.
MARKO BRČIĆ / datum: 26. 10. 2020. 16:04

Od 10. - 25. listopada 2020. godine učenici Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška obilježili su Europski tjedan programiranja.

Ove godine radionice su imale naziv Micro:bit za komercijaliste i Micro:bit for all. Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost pa smo tako i mi odlučili približiti programiranje učenicima komercijalnog smjera.

Učenje programiranja pomaže nam da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija te da razvijemo vještine i sposobnosti kako bismo istraživali nove ideje i bili inovativni. Učenici su izradili i prigodni pano u holu škole.

Radionice su realizirali i odradili sa učenicima nastavnici Boris Grgić, Danijel Meseš i Marko Brčić.

Tekst i fotografije : Marko Brčić, mag.inf.


[OPŠIRNIJE]Dan kravate
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 19. 10. 2020. 13:43

Nismo zaboravili tradiciju obilježavanja Dana kravate 18.10.2020. ni u vrijeme Covida. Svi učenici i razrednici u školi dali su svoj doprinos. Svaki razred oslikao je svoju razrednu kravatu, a razredi kao cjeline su se fotografirali u svom razredu sa kravatama oko vrata. Rezultat je vidljiv u obliku kolaža fotografija i panoa u holu škole. Hvala svima na trudu i iskreno se nadamo dogodine jednoj milenijskoj fotografiji sa vedrim i nasmijanim licima naših učenika i nastavnika.
Mira Linjaković,prof. savjetnik
Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška


[OPŠIRNIJE]INTERVJU-RAZGOVOR-nastavnik/nastavnica hrvatskog jezika
Sanja Müller-Zoričić / datum: 16. 10. 2020. 13:13

Poziv- intervju, razgovor


[OPŠIRNIJE]INTERVJU-RAZGOVOR-DOMAR
Sanja Müller-Zoričić / datum: 16. 10. 2020. 13:11

Poziv - intervju, razgovor


[OPŠIRNIJE]INTERVJU-RAZGOVOR-SPREMAČ/SPREMAČICA
Sanja Müller-Zoričić / datum: 16. 10. 2020. 13:08

Poziv - intervju, razgovor


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ ZA POPUNU RADNOG MJESTA 6.10.2020.
Sanja Müller-Zoričić / datum: 6. 10. 2020. 10:56

Natječaj za popunu radnog mjesta - spremač/ica, domar-kotlovničar, nastavnik/ca hrvatskog jezika nalazi se na poveznici NATJEČAJI.

 


[OPŠIRNIJE]Razlika predmeta za nastavak školovanja
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 29. 9. 2020. 11:40

U dolje navedenoj tablici objavljujemo termine ispita za učenike koji polažu razliku predmeta zbog nastavka školovanja u smjeru komercijalist u šk. godini 2020./2021. Moguće su izmjene termina zbog promjena u rasporedu ili drugih okolnosti. O svakoj promjeni učenici će biti na vrijeme obaviješteni.

Tablica sa terminima ispita


Mira Linjaković,prof. savjetnik
Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška


[OPŠIRNIJE]Obavijest o početku nastave u šk. godini 2020./2021.
SINIŠA NOVAKOVIĆ / datum: 3. 9. 2020. 20:11
Nastava će se odvijati u dvije smjene. U prvu smjenu kreću učenici prvih i drugih razreda, učenici trećih i četvrtih razreda kreću  u drugu smjenu. Prvi dan nastava počinje za prve razrede u 9:35., a za druge razrede u 7:15 sati. Sat će trajati 40 minuta. Za učenike trećih i četvrtih razreda nastava počinje od 13:30 sati.
Pri ulasku u školu potrebno je pridržavati se mjera kako bi se ostvarila nastava i očuvanje zdravlja svih sudionika . Maske su obvezne. U priloženom dokumentu možete pogledati upute o ulasku i ponašanju u školskoj ustanovi. Svim učenicima želimo sretan povratak u školske klupe, a učenicima prvih razreda, dobrodošlicu u našu školu.

Mira Linjaković,prof. savjetnik

Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška

[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]Odluka o izmjenama Odluke o organizaciji rada Elektrotehničke i ekonomske škole, Nova GradiSka za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2
Sanja Müller-Zoričić / datum: 18. 5. 2020. 11:08


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju